« terug naar vorige pagina

Alles over Corona

Uitleg over vaccinatie

De Nederlandse overheid doet haar best om zo veel mogelijk mensen te vaccineren. Ook bij onze gezondheidscentra wordt gevaccineerd. Op deze pagina geven we u actuele informatie over onze zorg tijdens Corona.

Uitleg over Corona

Veel mensen hebben vragen over het vaccin tegen corona, en weten niet welke informatie juist is.
Bekijk de uitlegvideo van het GGD in het Nederlands, Turks, Arabisch, Amhaars, Somalisch of FarsiOp thuisarts.nl kunt u uitgebreider lezen over de voor- en nadelen van vaccineren.


Is vaccineren veilig?

Wij krijgen momenteel veel vragen over het AstraZeneca vaccin. Wij vragen u dringend de website van het RIVM te raadplegen. Daar leest u alle antwoorden op uw vragen, onze huisartsen en assistenten kunnen u ook geen andere informatie geven.

Al onze gezondheidscentra volgen de aanwijzingen van de rijksoverheid en roept alleen de ons toegewezen patiënten op. Het kan dus zijn dat personen jonger dan u al een uitnodiging hebben ontvangen van de huisarts, en u nog niet bent uitgenodigd door de GGD. Hierop hebben wij geen zicht of invloed.

Wij vaccineren momenteel met AstraZeneca en houden ons aan het advies om personen jonger dan 60 jaar niet te vaccineren met dit vaccin, ongeacht een eventuele aandoening. Wij hebben geen alternatief en zijn daarover ook nog niet geïnformeerd door de overheid.

Wij vragen om uw begrip om ons hierover niet te bellen. Zo blijft de praktijk beter bereikbaar voor patiënten met hulpvragen.


Wanneer word ik gevaccineerd?

Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent om gevaccineerd te worden? Op de website van de GGD staat alle informatie over het moment waarop de verschillende leeftijdsgroepen gevaccineerd zullen worden, door welke instantie en hoe u zich aan kunt melden.

Geboren tussen 1956 en 1960
Mensen geboren in 1956 en 1957 hebben de 1ste prik gehad op 10 april 2021. De ronde van de 2de prik is op 3 juli 2021.
Mensen geboren in 1958, 1959 en 1960 zijn opgeroepen om de prik te halen op 1 juni 2021. De ronde voor de 2de prik zal ook op 3 juli 2021 zijn.

Medische indicatie
Alleen mensen met medische indicatie geboren tussen 1961 en 2003 hebben voorrang om gevaccineerd te worden. Dit zijn mensen die ook jaarlijks in aanmerking komen voor een griepprik. GGD zal een uitnodiging sturen. Huisartsen hebben hierop geen invloed.
Mensen zonder medische indicatie worden opgeroepen door GGD wanneer ze aan de beurt zijn. Volgens de planning van het RIVM en GGD is dat als volgt ingedeeld:

Geboortejaar 1961 t/m 1971 : april tot eind mei
Geboortejaar 1972 t/m 1981: begin juni
Geboortejaar 1982 t/m 1991: medio juni
Geboortejaar 1992 t/m 2003: medio juni


Waarvoor kan ik naar de huisarts?

In verband met het langer durende Overheidsbeleid vanwege het Coronavirusbieden onze huisartsen op dit moment nog steeds alleen de noodzakelijke zorg. Indien u een medische hulpvraag heeft die niet langer kan wachten, belt u dan met uw praktijk.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met het Rijksoverheid Publieksinformatienummer: 0800-1351.