« terug naar vorige pagina

Gezond op Zuid is gefuseerd met Stichting Zonboog

Capelle aan den IJssel, 9 januari 2023 – Stichting Gezond op Zuid en Stichting Zonboog, beide eerstelijnszorgorganisaties in de regio, gaan samen verder onder de naam Stichting Zonboog.

Fusie eerstelijnszorgorganisatie Rotterdam
De twee grotere eerstelijnszorgorganisaties in Rotterdam en omgeving zijn per 1 januari 2023 gefuseerd om samen een nieuwe organisatie te vormen. Mede door veranderingen in de bekostiging van de eerstelijnszorg is het voor eerstelijnsorganisaties steeds lastiger om continuïteit te waarborgen. Mede daarom hebben Stichting Gezond op Zuid en Stichting Zonboog besloten de handen ineen te slaan en te fuseren.

15 gezondheidscentra
Beide organisaties zijn in beginsel vergelijkbare organisaties waarbij het leveren van goede patiëntenzorg voorop staat. Stichting Gezond op Zuid telde voorafgaand aan het samengaan met Stichting Zonboog 6 gezondheidscentra met bijna 34.000 patiënten waar zorg aan wordt verleend. Samen met de 9 gezondheidscentra van Stichting Zonboog, waar ruim 71.000 patiënten op naam ingeschreven staan bij de huisartsen, is na de fusie een eerstelijnszorgorganisatie ontstaan met 15 gezondheidscentra en ruim 104.000 patiënten. Op alle locaties wordt huisartsenzorg aangeboden, en bij meerdere locaties is er tevens een eigen apotheek, fysiotherapie- en/of logopediepraktijk aanwezig.

Sterke zorgverlener en werkgever in de regio
De bundeling van kwaliteiten moet leiden tot een organisatie die zorgt voor continuïteit van goede huisartsenzorg in Rotterdam. René Baljon, bestuurder van Zonboog, benadrukt “Met de fusie tussen beide organisaties positioneren we onze organisatie als een omvangrijke, maar bovenal aantrekkelijke werkgever én zorgverlener in de eerstelijn voor de regio Rijnmond.” Ook het waarborgen en versterken van de positie van de gezondheidscentra als maatschappelijke organisatie in de wijk wordt hiermee versterkt.

Nieuwe bestuurder
René Baljon is sinds 1 januari 2023 bestuurder van Stichting Zonboog. Hierbij heeft hij het stokje overgenomen van André Groot Bluemink, welke de laatste 3 jaar bestuurder was van Stichting Zonboog en na de bestuurlijke fusie ook enkele maanden van Stichting Gezond op Zuid.

Voor patiënten van Stichting Zonboog en het voormalige Stichting Gezond op Zuid zal er op dit moment niks veranderen. “U krijgt nog steeds de zorg en dienstverlening die u van onze gezondheidscentra gewend bent en mag verwachten,” stelt René Baljon.